Stockholm

Den självklara mötesplatsen
för branschen

Kistamässan, stockholm

Onsdag 28 jan, 10.00-18.00

Torsdag 29 jan, 10.00-17.00

Välkommen till Sveriges största restaurangmässa! Här träffar du närmare 250 utställare som bjuder på spännande produktnyheter och i vårt live-kök kan du lyssna på inspirerande talare. Vi ses väl?

årets scenkoncept

menu reinvented

I årets live-kök sätter vi fokus på det som verkligen får restauranger att blomstra. Vi diskuterar drivkraft, passion och framgång – vad är det som får en restaurang att lyckas på riktigt?

Tillsammans med branschens mest engagerade profiler utforskar vi framtidens restaurangkök live på scen. Här visar vi hur man skapar en meny som fungerar i verkligheten – för gästen, teamet, ekonomin och planeten. Det handlar om mer än mat – det handlar om att bygga hållbara verksamheter som inspirerar och utvecklar.

Är du besökare?

Upptäck det senaste inom branschen och låt dig inspireras av nya idéer, produkter och samarbeten. Här möter du leverantörer och lösningar som hjälper dig att utveckla din verksamhet – och fyller på med energi inför året som kommer.

Är du utställare?

Delta där branschen möts, idéer föds och nya samarbeten tar fart. Möt beslutsfattare från hela Norden, visa upp dina produkter och skapa kontakter som leder till verkliga affärer. Säkra din plats på mötesplatsen där det verkligen händer!

SCENPROGRAM

DETTA SNACKAS DET OM
I LIVE-KÖKET

I år är det ingen mindre än Marion Ringborg som intar live-köket som moderator. Tillsammans med ett gäng välkända ansikten kan vi lova att det bjuds på både mat och ispirerande konversationer. 

Onsdagens program

Nils_Molinder_FFCR_stockholm_2026

Nils
Molinder

13:15 – 13:45

Nils (Nisse) Molinder är en av Sveriges mest erkända fisk- och skaldjursprofiler, kock och krögare bakom bland annat Melanders Fisk, Wedholms Fisk och Ulla Winbladh.

Han har skrivit flera kokböcker med fokus på fisk och skaldjur och har även synts i TV-programmet Kockarnas kamp. Hans namn är förknippat med kvalitet och hantverk när det gäller havets råvaror.

Läs vår intervju med Nils här.

Lennart
Wallander

14:00 – 14:45

En återkommande programpunkt är den allid lika uppskattade trendspaningen med Lennart Wallander. 

Med passion för mat, hållbarhet och framtidens mattrender är han en av Sveriges främsta trendspanare inom mat- och dryckesbranschen. 

Emelie
Svensson

15:15 – 15:45

Emelie Svensson är sommelier och driver restaurang Agnes i Stockholm, en uppskattad krog som kombinerar nordiska råvaror med influenser från södra Europa och Asien.

Hon har utmärkt sig genom sitt hållbarhetsarbete, omtanke för personalen och passion för vin, vilket lett till både priser och erkännande i branschen.

Läs vår intervju med Emelie här.

Svenska
Viltmatakademin

16:00 – 18:00

Svenska Viltmatakademin har kockar på scen som lagar mat och pratar vilt med representanter från Martin & Servera, Norrmejerier, Jägareförbundet och Norrlandsvilt. De delar även ut priserna Årets Viltkrog och Årets viltkommun. 

Kl 17.30 är det dags för mingel med dryck och provsmakning.

Torsdagens program

Tehuset
Java - Matcha

10:45 – 11:15

Fredrik och Teodor från Tehuset Java bjuder in till ett inspirerande samtal om superdrycken som tagit världen med storm. De går igenom grunderna i matchaproduktion – från tebuske till färdig kopp – och delar med sig av sina bästa tips på hur du kan använda matcha i vardagen, både i dryck och mat.

Ett föredrag för dig som är nyfiken, vill lära dig mer och få konkreta idéer att ta med hem. Välkommen att smaka, lära och inspireras!

Läs mer om Tehuset Java.

Tea
Malmegård

13:00 – 13:30

Tea Malmegård är konditor och krögare som driver restaurang DoMa tillsammans med sin partner Viktor Lejon.

Hon har en bakgrund från bland annat Operakällaren och är känd för sitt kreativa arbete med smaker, där hennes konditorhantverk fått stor uppmärksamhet.

Lantmännen
- Årets Gatumat

15:00 – 15:30

Michael Andersson kommer tillsammans med produktutvecklarare från Korvbrödsbagarn och Scan att presentera årets gatumat.

Innovation_Awards_FFCR_stockholm_2026

Innovation
Awards 2026

15:45 – 16:00

Snart är det återigen dags för FFCR Innovation Awards – en tävling som sätter strålkastarljuset på de mest innovativa produkterna inom HORECA-branschen.

Läs mer om tävlingen här.

Sponsorer live-köket

Sponsorer live-kök sthlm 2026

NYTT FÖR I ÅR

Mötesplatsen för
alla som älskar vin

Upplev vårt nya vinområde. Prova leverantörernas utvalda sortiment, upptäck nya druvor och låt dig inspireras. Kanske hittar du din nästa personliga favorit bland alla spännande smaker?

Utforska

våra utställare

Signa upp dig på
Vårt nyhetsbrev!

Bli först med det senaste. Ta del av nyhetsbrevet och få unika erbjudanden, de senaste trenderna och nyheterna om branschen.

Genom att prenumerera samtycker jag till att ta emot kampanjer från FFCR i enlighet med Easyfairs integritetspolicy.

Missa
inget!